I. ETT-műhely

 

A jobb információáramlás és a közös fellépések sikerének biztosítása érdekében a CESCI egy rendszeresen összeülő műhely létrehozását kezdeményezte a magyar ETT-k irányában. Az első találkozóra Salgóbányán került sor 2012. július 3-4-én, 10 bejegyzett ETT képviselőinek részvételével.

A résztvevők először szűk körben vitatták meg a közeljövőre és hosszú távra vonatkozó elképzeléseiket. Ezt követően csatlakoztak a jelenlévőkhöz a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Tervhivatal szakemberei, akikkel számos, az ETT-ket érintő kérdés megtárgyalásra került.

Csoportkép a salgóbányán megtartott I. ETT-műhelyről (2012)

Szó volt a nemzeti szintű kiírások esetén a pályázói státusz megszerzéséről, az ETT-k prioritásainak megjelenítéséről a készülő megyei fejlesztési koncepciókban, a CBC-programok tervezésében történő részvételről, a tematikus koncentráció problémájáról, valamint a 2013. évi minisztériumi ETT-keretről.

A jelenlévők döntöttek arról is, hogy a magyar ETT-k közösen vesznek részt az októberi brüsszeli Open Days rendezvényen, és hogy a következő műhelyt a határon átnyúló integrált területi beruházások kérdéskörének szentelik.

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.04.14.

A Duna transznacionális program keresi azokat a videókat, amelyek a legjobban mutatják be a DTP projektek transznacionális együttműködési tevékenységeit és eredményeit! Hozzon létre egy videót, amely a projekt lényegét rögzíti mind az érdekeltek, mind pedig a nagyközönség számára! Pályázati feltételek és további információk itt találhatóak.

//2019.04.14.

Via Carpatia ETT a Kis Projektalap keretében fehívást írt ki. A pályázatokat folyamatosan lehet benyújtani.

//2019.04.14.

A Duna-régióra vonatkozó uniós stratégia 8. éves fóruma június 27-én és 28-án kerül megrendezésre Bukarestben.

//2019.04.01.

Az Adriai-Jón-vidékre vonatkozó EU-stratégia (EUSAIR) 2019. május 7-8. között tartja negyedik éves fórumát Montenegróban, Budvában. A további információk hamarosan itt jelennek meg.

//2019.04.01.

2019. április 9-én az Európai Régiók Bizottsága két egymást követő és egymást kiegészítő eseményt szervez: 10: 30-12: 00 között megvitatják a kisprojektek ETT-kezelésének legjobb gyakorlatait és átruházhatóságát. 14:00 és 17:00 óra között pedig INTERACT workshopra és az ETT-k tapasztalatcseréje kerül sor. További részletek itt találhatóak.

Hírarchívum