A franciaországi Reimsben tartotta első ülését a Budapest Platform

 

A Budapest Platform létrehozásáról 2010. december 10-én írta alá a nyilatkozatot négy nemzeti szintű szakmai szervezet: a francia Mission Opérationnelle Transfrontalière, a magyar Central European Service for Cross-border Initiatives, a holland Belügyminisztérium képviselője, valamint a két portugál-spanyol munkaközösség munkáját segítő igazgatóság igazgatója. A nyilatkozat rögzítette az együttműködés legfőbb céljait, melyek a következők:

  • egy több szinten szervezett határon átnyúló együttműködéseket segítő európai szintű szakmai segítő hálózat létrehozására;
  • a munkánk során szerzett tapasztalataink megosztására;
  • kölcsönös előnyöket biztosító hasznosítására;
  • közös kezdeményezések, szakmai programok, projektek megvalósítására;
  • a határ menti és határon átnyúló fejlesztések előtti akadályok felszámolására
  • és ezek által a szervezeteink és entitásaink által képviselt tagországok határ menti és határon átnyúló térségeinek integrált fejlesztésében történő részvételre.

Az együttműködő felek elsőként a franciaországi Reimsben találkoztak június 15-én, a MOT éves közgyűlése és konferenciája előtt.

A résztvevők a következőkben állapodtak meg: a platformnak önálló honlapja készül, minimális tartalommal, a tagok honlapjára mutató linkekkel. A könnyebb beazonosíthatóság érdekében az együttműködést továbbra is Budapest Platformként nevezik meg. A partnerek örömmel fogadták, hogy a CESCI pályázati támogatásból meg tudta jelentetni a platformot bemutató füzetet magyarul és angolul is.

A 2011-es évre vonatkozóan két együttes megjelenésre kerülhet sor: egyrészt a Régiók Bizottsága Nyílt Napok rendezvényén mutatkozik be a kezdeményezés, másrészt a kohéziós politikát és közvetlenül az európai területi együttműködést tárgyaló szakmai műhelyt szerveznek a tagok Brüsszelben az ősz folyamán.

Az együttműködés iránt érdeklődését fejezte ki a saarlandi IMeG nevű szakmai szervezet képviselője is.

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.04.14.

A Duna transznacionális program keresi azokat a videókat, amelyek a legjobban mutatják be a DTP projektek transznacionális együttműködési tevékenységeit és eredményeit! Hozzon létre egy videót, amely a projekt lényegét rögzíti mind az érdekeltek, mind pedig a nagyközönség számára! Pályázati feltételek és további információk itt találhatóak.

//2019.04.14.

Via Carpatia ETT a Kis Projektalap keretében fehívást írt ki. A pályázatokat folyamatosan lehet benyújtani.

//2019.04.14.

A Duna-régióra vonatkozó uniós stratégia 8. éves fóruma június 27-én és 28-án kerül megrendezésre Bukarestben.

//2019.04.01.

Az Adriai-Jón-vidékre vonatkozó EU-stratégia (EUSAIR) 2019. május 7-8. között tartja negyedik éves fórumát Montenegróban, Budvában. A további információk hamarosan itt jelennek meg.

//2019.04.01.

2019. április 9-én az Európai Régiók Bizottsága két egymást követő és egymást kiegészítő eseményt szervez: 10: 30-12: 00 között megvitatják a kisprojektek ETT-kezelésének legjobb gyakorlatait és átruházhatóságát. 14:00 és 17:00 óra között pedig INTERACT workshopra és az ETT-k tapasztalatcseréje kerül sor. További részletek itt találhatóak.

Hírarchívum