Projektfejlesztő műhely

A CESCI transznacionális projektfejlesztő workshopot szervezett szeptember 6-án és 7-én, Budapesten a Duna régió 6 országából érkező 8 potenciális partner részvételével. A találkozó célja a projektjavaslat tartalmának megvitatása és fejlesztése, valamint a kapcsolódó pályázati dokumentáció előkészítése volt.

Egyesületünk egy projektjavaslatot tervez beadni a Duna Transznacionális Program következő kiírására, mely a Duna-régió gazdasági, társadalmi és területi kohéziójának erősítését szolgálja. Munkatársaink a javaslat kidolgozását már hónapokkal ezelőtt megkezdték, majd nyáron meghívtuk a potenciális projektpartnereket, hogy csatlakozzanak a folyamathoz.

A CESCI által szervezett két napos műhelymunkában 15 résztvevő vett részt Magyarországról, Ausztriából, Szerbiából, Romániából, Bosznia-Hercegovinából és Bulgáriából. A workshop elején Hüse-Nyerges Enikő, a CESCI projektmenedzsere bemutatta a Duna Transznacionális Program prioritásait és annak alkalmazandó szabályait, majd Ocskay Gyula főtitkár ismertette a projektjavaslat aktuális verzióját.

Ezt követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt a javaslat szakmai tartalmának együttes fejlesztésére, valamint az adminisztratív feladatok előkészítésére.
A találkozó végén a partnerek döntöttek a projektfejlesztés további lépéseiről, egyeztették a határidőket, valamint az egyes résztvevők feladatkörét.

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.04.14.

A Duna transznacionális program keresi azokat a videókat, amelyek a legjobban mutatják be a DTP projektek transznacionális együttműködési tevékenységeit és eredményeit! Hozzon létre egy videót, amely a projekt lényegét rögzíti mind az érdekeltek, mind pedig a nagyközönség számára! Pályázati feltételek és további információk itt találhatóak.

//2019.04.14.

Via Carpatia ETT a Kis Projektalap keretében fehívást írt ki. A pályázatokat folyamatosan lehet benyújtani.

//2019.04.14.

A Duna-régióra vonatkozó uniós stratégia 8. éves fóruma június 27-én és 28-án kerül megrendezésre Bukarestben.

//2019.04.01.

Az Adriai-Jón-vidékre vonatkozó EU-stratégia (EUSAIR) 2019. május 7-8. között tartja negyedik éves fórumát Montenegróban, Budvában. A további információk hamarosan itt jelennek meg.

//2019.04.01.

2019. április 9-én az Európai Régiók Bizottsága két egymást követő és egymást kiegészítő eseményt szervez: 10: 30-12: 00 között megvitatják a kisprojektek ETT-kezelésének legjobb gyakorlatait és átruházhatóságát. 14:00 és 17:00 óra között pedig INTERACT workshopra és az ETT-k tapasztalatcseréje kerül sor. További részletek itt találhatóak.

Hírarchívum