Projektfejlesztő műhely

A CESCI transznacionális projektfejlesztő workshopot szervezett szeptember 6-án és 7-én, Budapesten a Duna régió 6 országából érkező 8 potenciális partner részvételével. A találkozó célja a projektjavaslat tartalmának megvitatása és fejlesztése, valamint a kapcsolódó pályázati dokumentáció előkészítése volt.

Egyesületünk egy projektjavaslatot tervez beadni a Duna Transznacionális Program következő kiírására, mely a Duna-régió gazdasági, társadalmi és területi kohéziójának erősítését szolgálja. Munkatársaink a javaslat kidolgozását már hónapokkal ezelőtt megkezdték, majd nyáron meghívtuk a potenciális projektpartnereket, hogy csatlakozzanak a folyamathoz.

A CESCI által szervezett két napos műhelymunkában 15 résztvevő vett részt Magyarországról, Ausztriából, Szerbiából, Romániából, Bosznia-Hercegovinából és Bulgáriából. A workshop elején Hüse-Nyerges Enikő, a CESCI projektmenedzsere bemutatta a Duna Transznacionális Program prioritásait és annak alkalmazandó szabályait, majd Ocskay Gyula főtitkár ismertette a projektjavaslat aktuális verzióját.

Ezt követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt a javaslat szakmai tartalmának együttes fejlesztésére, valamint az adminisztratív feladatok előkészítésére.
A találkozó végén a partnerek döntöttek a projektfejlesztés további lépéseiről, egyeztették a határidőket, valamint az egyes résztvevők feladatkörét.

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.02.13.

Az ECMI (European Centre for Minority Issues) meghívására részt vettünk a „National Minorities in Regional Development” című flensburgi kutatóműhelyen. Ez úton is köszönjük a színes, nemzetközi tapasztalatcserére alkalmat adó, profin szervezett műhelymunkát!

//2019.02.13.

A Visegrádi Alap finanszírozásával megvalósuló projekt keretében megjelent a V4-es jogi akadálymentesítési mechanizmusra vonatkozó javaslatunk. Az angol nyelvű tanulmány ide kattintva olvasható.

//2019.02.13.

Január 31-én meghívott szakértőként vettünk részt a DG Regio és az AEBR által Brüsszelben a B-Solutions elnevezésű, határ menti jogi akadályokkal foglalkozó program szakmai megbeszélésén. Az első körben támogatást nyert 10 projekt gazdája mutatta be az általuk beazonosított akadályt, valamint az akadály megszüntetését célzó megoldási javaslatot. Dirk Peters a DG Regio részéről az ECBM (Európai Határon Átnyúló Mechanizmus) tervezetét mutatta be, a szakértőknek pedig az ECBM szempontjából kellett értékelniük a bemutatott projekteket.

//2019.02.13.

Megjelent a 'Cross-Border Review 2018', a CESCI ötödik évkönyve. A jelen kötet a határon átívelő együttműködések széles perspektíváját felölelő cikkekből tevődik össze és hatalmas földrajzi teret foglal magában, Európától egészen Kínáig. Letöltéshez kattintson ide.

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk idén ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

Hírarchívum