Projektfejlesztő műhely

A CESCI transznacionális projektfejlesztő workshopot szervezett szeptember 6-án és 7-én, Budapesten a Duna régió 6 országából érkező 8 potenciális partner részvételével. A találkozó célja a projektjavaslat tartalmának megvitatása és fejlesztése, valamint a kapcsolódó pályázati dokumentáció előkészítése volt.

Egyesületünk egy projektjavaslatot tervez beadni a Duna Transznacionális Program következő kiírására, mely a Duna-régió gazdasági, társadalmi és területi kohéziójának erősítését szolgálja. Munkatársaink a javaslat kidolgozását már hónapokkal ezelőtt megkezdték, majd nyáron meghívtuk a potenciális projektpartnereket, hogy csatlakozzanak a folyamathoz.

A CESCI által szervezett két napos műhelymunkában 15 résztvevő vett részt Magyarországról, Ausztriából, Szerbiából, Romániából, Bosznia-Hercegovinából és Bulgáriából. A workshop elején Hüse-Nyerges Enikő, a CESCI projektmenedzsere bemutatta a Duna Transznacionális Program prioritásait és annak alkalmazandó szabályait, majd Ocskay Gyula főtitkár ismertette a projektjavaslat aktuális verzióját.

Ezt követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt a javaslat szakmai tartalmának együttes fejlesztésére, valamint az adminisztratív feladatok előkészítésére.
A találkozó végén a partnerek döntöttek a projektfejlesztés további lépéseiről, egyeztették a határidőket, valamint az egyes résztvevők feladatkörét.

Feliratkozás Hírlevélre

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk jövőre ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

//2018.12.12.

A MOT Annemasse-ban és Genfben tartja március 20-21-én az éves közgyűlését és konferenciáját. További részletek hamarosan itt olvashatóak.

//2018.12.08.

Az EUSDR Szófiában tartott 7. éves fórumán az Európai Bizottság közös kutatóintézete elindított egy Story Map nevű történeti térképet. A térkép az EU által finanszírozott projekteket mutatja be, amelyek az idegenforgalomra, a kultúrára, a kerékpáros útvonalakra összpontosítanak. Az emberek virtuális sétát tehetnek a Duna mentén, miközben információkat gyűjthetnek változatos témákról. Az oldal bemutatja a régió szépségét és potenciálját, miközben a kulturális és természeti örökségről szolgáltat információkat. A térkép itt található.

//2018.12.04.

Bukarestben kerül megrendezésre a Régiók és Városok Európai Csúcstalálkozója, ahol országos, helyi és regionális vezetők találkoznak, hogy megvitassák az Európai Unió jövőjét, és azt, hogy hogyan lehetne hatékonyabban bevonni a polgárokat az európai projektbe a helyi és a regionális hatóságokon keresztül. További információkért kattintson ide.

//2018.12.01.

Hamarosan megnyílik a Duna-transznacionális program harmadik pályázati felhívása! Kezdjen már most dolgozni a projektjén, amihez részletes információkat itt, partnereket pedig itt talál.

Hírarchívum