II. ETT-műhely

 

2012. augusztus 28-án és 29-én a CESCI szervezésében, Lovasberényben került megrendezésre a második ETT-műhely.

A megnyitóebéd után három ETT – az Ister-Granum, az Abaúj-Abaújban és a Pons Danubii – 20-20 perces bemutatkozó előadására került sor. A délután második felében az integrált területi tervezés és az integrált területi beruházások (ITB) témája volt napirenden, valamint konzultációra került sor a meghívott minisztériumi szakértőkkel (KIM, NGM) az ETT-k által kidolgozandó és 2014 után megvalósítandó ITB-kről.

A rendezvény második napján a vendég Magyar Levente, a Miniszterelnöki Hivatal külügyi helyettes államtitkára volt, akivel stratégiai egyeztetésre került sor. A délelőtt második felében az ITB-kkel kapcsolatos ETT-s álláspont véglegesítése volt a program.

Egyéb témák, amelyekről a műhely keretében egyeztettek az ETT-k képviselői, a CESCI és a minisztériumok szakértői:

  • részvétel a brüsszeli Open Daysen: stand, közös füzetek, közös program;
  • hazai finanszírozású projektek kérdése;
  • megyei fejlesztési koncepciók;
  • ETT-tanulmánykötet.

Forrás: Pons Danubii ETT

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.04.14.

A Duna transznacionális program keresi azokat a videókat, amelyek a legjobban mutatják be a DTP projektek transznacionális együttműködési tevékenységeit és eredményeit! Hozzon létre egy videót, amely a projekt lényegét rögzíti mind az érdekeltek, mind pedig a nagyközönség számára! Pályázati feltételek és további információk itt találhatóak.

//2019.04.14.

Via Carpatia ETT a Kis Projektalap keretében fehívást írt ki. A pályázatokat folyamatosan lehet benyújtani.

//2019.04.14.

A Duna-régióra vonatkozó uniós stratégia 8. éves fóruma június 27-én és 28-án kerül megrendezésre Bukarestben.

//2019.04.01.

Az Adriai-Jón-vidékre vonatkozó EU-stratégia (EUSAIR) 2019. május 7-8. között tartja negyedik éves fórumát Montenegróban, Budvában. A további információk hamarosan itt jelennek meg.

//2019.04.01.

2019. április 9-én az Európai Régiók Bizottsága két egymást követő és egymást kiegészítő eseményt szervez: 10: 30-12: 00 között megvitatják a kisprojektek ETT-kezelésének legjobb gyakorlatait és átruházhatóságát. 14:00 és 17:00 óra között pedig INTERACT workshopra és az ETT-k tapasztalatcseréje kerül sor. További részletek itt találhatóak.

Hírarchívum