II. ETT-műhely

 

2012. augusztus 28-án és 29-én a CESCI szervezésében, Lovasberényben került megrendezésre a második ETT-műhely.

A megnyitóebéd után három ETT – az Ister-Granum, az Abaúj-Abaújban és a Pons Danubii – 20-20 perces bemutatkozó előadására került sor. A délután második felében az integrált területi tervezés és az integrált területi beruházások (ITB) témája volt napirenden, valamint konzultációra került sor a meghívott minisztériumi szakértőkkel (KIM, NGM) az ETT-k által kidolgozandó és 2014 után megvalósítandó ITB-kről.

A rendezvény második napján a vendég Magyar Levente, a Miniszterelnöki Hivatal külügyi helyettes államtitkára volt, akivel stratégiai egyeztetésre került sor. A délelőtt második felében az ITB-kkel kapcsolatos ETT-s álláspont véglegesítése volt a program.

Egyéb témák, amelyekről a műhely keretében egyeztettek az ETT-k képviselői, a CESCI és a minisztériumok szakértői:

  • részvétel a brüsszeli Open Daysen: stand, közös füzetek, közös program;
  • hazai finanszírozású projektek kérdése;
  • megyei fejlesztési koncepciók;
  • ETT-tanulmánykötet.

Forrás: Pons Danubii ETT

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.02.13.

Az ECMI (European Centre for Minority Issues) meghívására részt vettünk a „National Minorities in Regional Development” című flensburgi kutatóműhelyen. Ez úton is köszönjük a színes, nemzetközi tapasztalatcserére alkalmat adó, profin szervezett műhelymunkát!

//2019.02.13.

A Visegrádi Alap finanszírozásával megvalósuló projekt keretében megjelent a V4-es jogi akadálymentesítési mechanizmusra vonatkozó javaslatunk. Az angol nyelvű tanulmány ide kattintva olvasható.

//2019.02.13.

Január 31-én meghívott szakértőként vettünk részt a DG Regio és az AEBR által Brüsszelben a B-Solutions elnevezésű, határ menti jogi akadályokkal foglalkozó program szakmai megbeszélésén. Az első körben támogatást nyert 10 projekt gazdája mutatta be az általuk beazonosított akadályt, valamint az akadály megszüntetését célzó megoldási javaslatot. Dirk Peters a DG Regio részéről az ECBM (Európai Határon Átnyúló Mechanizmus) tervezetét mutatta be, a szakértőknek pedig az ECBM szempontjából kellett értékelniük a bemutatott projekteket.

//2019.02.13.

Megjelent a 'Cross-Border Review 2018', a CESCI ötödik évkönyve. A jelen kötet a határon átívelő együttműködések széles perspektíváját felölelő cikkekből tevődik össze és hatalmas földrajzi teret foglal magában, Európától egészen Kínáig. Letöltéshez kattintson ide.

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk idén ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

Hírarchívum