Curriculum Vitae

Alena Vachnová CESCI's Board member

Alena Vachnová

Kassán született és tanult, jelenleg projektmenedzsmenttel, stratégiai fejlesztéssel, illetve marketingkommunikációval foglalkozik.

Középiskolai tanulmányait Kassán végezte, majd itt szerezte jogi doktorátusát a Pavol Jozef Šafárik Egyetemen 2003-ban. Ezt követően nemzetközi kapcsolatok posztgraduális képzésben vett részt Pozsonyban, illetve filozófia és teológia szakot végzett a Rózsahegyi Katolikus Egyetem Kassai Teológiai Karán.

Pályáját a Kassai Kerületi Önkormányzatnál kezdte, ahol 2003-tól 2007-ig nemzetközi kapcsolatok menedzserként dolgozott, többek között határon átnyúló és euroregionális együttműködésekkel foglalkozott. A 2006-os évben emellett nemzetközi kapcsolatokért felelős mobilitás menedzserként dolgozott a Pavol Jozef Šafárik Egyetem Socrates Erasmus programjában.

2007-től Kassa Város Önkormányzatának a Kassa város jelöltsége Európa Kulturális Fővárosa címre projektcsoport tagja, 2008 októberétől csoportvezetője. Miután a város megnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2013 pályázatot, a város által alapított, a Kassa 2013 projekt előkészítéséért, lebonyolításáért felelős non-profit szervezet ügyvezető igazgatója 2011-ig. A következő évben Kassa-Nyugat Városrész Önkormányzatánál stratégiai fejlesztési és projektmenedzser, majd a T-Systems Slovakia-nál csoportvezető kommunikációs területen. 2014 óta szabadúszó projektmenedzserként dolgozik.

2015 óta a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának elnökségi tagja.

Feliratkozás Hírlevélre

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk jövőre ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

//2018.12.12.

A MOT Annemasse-ban és Genfben tartja március 20-21-én az éves közgyűlését és konferenciáját. További részletek hamarosan itt olvashatóak.

//2018.12.08.

Az EUSDR Szófiában tartott 7. éves fórumán az Európai Bizottság közös kutatóintézete elindított egy Story Map nevű történeti térképet. A térkép az EU által finanszírozott projekteket mutatja be, amelyek az idegenforgalomra, a kultúrára, a kerékpáros útvonalakra összpontosítanak. Az emberek virtuális sétát tehetnek a Duna mentén, miközben információkat gyűjthetnek változatos témákról. Az oldal bemutatja a régió szépségét és potenciálját, miközben a kulturális és természeti örökségről szolgáltat információkat. A térkép itt található.

//2018.12.04.

Bukarestben kerül megrendezésre a Régiók és Városok Európai Csúcstalálkozója, ahol országos, helyi és regionális vezetők találkoznak, hogy megvitassák az Európai Unió jövőjét, és azt, hogy hogyan lehetne hatékonyabban bevonni a polgárokat az európai projektbe a helyi és a regionális hatóságokon keresztül. További információkért kattintson ide.

//2018.12.01.

Hamarosan megnyílik a Duna-transznacionális program harmadik pályázati felhívása! Kezdjen már most dolgozni a projektjén, amihez részletes információkat itt, partnereket pedig itt talál.

Hírarchívum