Curriculum Vitae

Alena Vachnová CESCI's Board member

Alena Vachnová

Kassán született és tanult, jelenleg projektmenedzsmenttel, stratégiai fejlesztéssel, illetve marketingkommunikációval foglalkozik.

Középiskolai tanulmányait Kassán végezte, majd itt szerezte jogi doktorátusát a Pavol Jozef Šafárik Egyetemen 2003-ban. Ezt követően nemzetközi kapcsolatok posztgraduális képzésben vett részt Pozsonyban, illetve filozófia és teológia szakot végzett a Rózsahegyi Katolikus Egyetem Kassai Teológiai Karán.

Pályáját a Kassai Kerületi Önkormányzatnál kezdte, ahol 2003-tól 2007-ig nemzetközi kapcsolatok menedzserként dolgozott, többek között határon átnyúló és euroregionális együttműködésekkel foglalkozott. A 2006-os évben emellett nemzetközi kapcsolatokért felelős mobilitás menedzserként dolgozott a Pavol Jozef Šafárik Egyetem Socrates Erasmus programjában.

2007-től Kassa Város Önkormányzatának a Kassa város jelöltsége Európa Kulturális Fővárosa címre projektcsoport tagja, 2008 októberétől csoportvezetője. Miután a város megnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2013 pályázatot, a város által alapított, a Kassa 2013 projekt előkészítéséért, lebonyolításáért felelős non-profit szervezet ügyvezető igazgatója 2011-ig. A következő évben Kassa-Nyugat Városrész Önkormányzatánál stratégiai fejlesztési és projektmenedzser, majd a T-Systems Slovakia-nál csoportvezető kommunikációs területen. 2014 óta szabadúszó projektmenedzserként dolgozik.

2015 óta a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának elnökségi tagja.

Feliratkozás Hírlevélre

//2017.04.12.

A CESCI éves rendes közgyűlése 2017. április 25-én (kedden) 12:30 órai kezdettel kerül megrendezésre a Falk1 Rendezvényközpont Ereky István konferenciatermében. További információkért kattintson ide.

//2017.04.12.

Szeretettel meghívjuk az európai várospolitika jövőjéről rendezendő kamara-konferenciánkra, amelyet 2016. április 25-én de. 10 órától, a CESCI éves közgyűlése előtt rendezünk a Falk Rendezvényközpontban (Budapest, Falk M. u. 1.). Bővebb információért látogasson el Facebook oldalunkra.

//2017.02.17.

A CESCI Európa Intézetének harmadik évkönyve, a "Cross-Border Review 2016" elérhető a honlapunkon. Az évkönyv alcíme "Európa válsága és annak következményei a határokra és az együttműködésre". Az évkönyv főszerkesztője James W. Scott (Regionális és határtudományok professzora, University of Eastern Finland). A kötet angol nyelven jelent meg.

//2016.11.16.

Mindenkit örömmel értesítünk, hogy a 2016 januárjában indított Jogi Akadálymentesítés című projektünk sikeresen lezárult! A projektről, és az elért eredményekről a projekt honlapján olvashat bővebben. A honlapról letölthetőek a projekt keretében elkészült dokumentumok is. A dokumentumok reményeink szerint megteremtik a határ menti akadályok szisztematikus monitorozásának, elemzésének és a megoldások intézményesített kidolgozásának az alapját.

//2016.10.11.

Mindenkit örömmel értesítünk, hogy megjelent a CESCI legújabb kiadványa, a magyar európai területi társulásokról. A Sara Svenssonnal közösen szerkesztett "Overview of EGTCs around Hungary" c. kötet ide kattintva tölthető le.

Hírarchívum