Curriculum Vitae

Alena Vachnová CESCI's Board member

Alena Vachnová

Kassán született és tanult, jelenleg projektmenedzsmenttel, stratégiai fejlesztéssel, illetve marketingkommunikációval foglalkozik.

Középiskolai tanulmányait Kassán végezte, majd itt szerezte jogi doktorátusát a Pavol Jozef Šafárik Egyetemen 2003-ban. Ezt követően nemzetközi kapcsolatok posztgraduális képzésben vett részt Pozsonyban, illetve filozófia és teológia szakot végzett a Rózsahegyi Katolikus Egyetem Kassai Teológiai Karán.

Pályáját a Kassai Kerületi Önkormányzatnál kezdte, ahol 2003-tól 2007-ig nemzetközi kapcsolatok menedzserként dolgozott, többek között határon átnyúló és euroregionális együttműködésekkel foglalkozott. A 2006-os évben emellett nemzetközi kapcsolatokért felelős mobilitás menedzserként dolgozott a Pavol Jozef Šafárik Egyetem Socrates Erasmus programjában.

2007-től Kassa Város Önkormányzatának a Kassa város jelöltsége Európa Kulturális Fővárosa címre projektcsoport tagja, 2008 októberétől csoportvezetője. Miután a város megnyerte az Európa Kulturális Fővárosa 2013 pályázatot, a város által alapított, a Kassa 2013 projekt előkészítéséért, lebonyolításáért felelős non-profit szervezet ügyvezető igazgatója 2011-ig. A következő évben Kassa-Nyugat Városrész Önkormányzatánál stratégiai fejlesztési és projektmenedzser, majd a T-Systems Slovakia-nál csoportvezető kommunikációs területen. 2014 óta szabadúszó projektmenedzserként dolgozik.

2015 óta a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának elnökségi tagja.

Feliratkozás Hírlevélre

//2018.06.19.

2018. június 18-án negyedik alkalommal szervezte meg a két ország nagykövetsége, Szentgotthárd Város Önkormányzata és a CESCI a magyar-szlovén együttműködéseket támogató rendezvényét, a Szentgotthárdi fórumot, melynek központi témája a periférikus, elnéptelenedő térségek gazdasági és társadalmi fejlesztésének eszközrendszere, az agráriumtól az alkonygazdaságon keresztül a turizmusig. A délutáni paneleket ezúttal a konkrét határtérség problémáinak, fejlesztési lehetőségeinek szenteltük. Részletek itt olvashatók.

//2018.06.07.

Május 30-31-e között került megrendezésre Tivatban a 10. Nemzetközi Ifjúsági Fórum és Konferencia. Az Európai Határrégiók Egyesülete (Association of European Border Regions - AEBR), a CESCI Balkans, a Goriziai Nemzetközi Szociológiai Intézet (The Institute of International Sociology of Gorizia - ISIG) és a budapesti székhelyű Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) által szervezett eseményről itt olvashat bővebben.

//2018.05.28.

A visegrádi országok közötti jogi harmonizációt segítő projekt keretében az együttműködő partnerek és az érintett országok minisztériumainak képviselői Koppenhágába és Malmőbe látogattak május 22-23-án. A látogatás célja az volt, hogy az Északi Tanács által 2014-ben létrehozott Szabad Mozgás Tanácsának munkáját, belső mechanizmusait megismerjék. Beszámolónkat itt olvashatja.

//2018.05.28.

Megjelent az olasz, német és szerb partnereinkkel közösen összeállított kérdőívünk, mely a dunai és adriai-jón-tengeri régiókban működő határ menti együttműködési struktúrák és jellemzőiknek feltérképezését célozza. A kérdőív kitöltésével egyben regisztrál a SECCo2 projektünk keretében készülő on-line platformra, melyen majd határ menti együttműködéssel kapcsolatos tudnivalókat, híreket olvashat, illetve rendezvényekről, pályázati és projekt lehetőségekről értesülhet. További információért és a magyar nyelvű kérdőívért kattintson ide.

//2018.05.28.

Május 16-án délelőtt Olivier T. Kramsch előadásával befejeződött a határon átnyúló kormányzásról szóló szemináriumsorozatunk. A Radboud Egyetem előadója a határtudomány elméleti problémafelvetéseit konkrét példákkal illusztrálta és nyújtott átfogó betekintést a határon átnyúló kormányzás kihívásaiba a jelenkor politikájának fényében.

Hírarchívum