CURRICULUM VITAE

Benczi Melinda

Középfokú tanulmányaimat a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium matematika-informatika osztályában végeztem, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem anglisztika-romanisztika alapszakos bölcsész diplomát. Az egyetem alatt fél évet Erasmus-ösztöndíjjal a lisszaboni Universidade Nova-n tanultam az angol mellett franciául és portugálul. Az alapszakos diploma megszerzésével párhuzamosan elvégeztem a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi kapcsolatok szakirányát is, amely megerősítette a társadalomtudományok iránti érdeklődésem.

Éppen ezért az egyetem után nem a megkezdett fordító-tolmács pályán haladtam tovább, hanem szociálpolitikai gyakornokként kezdtem dolgozni a londoni Centre for Economic and Social Inclusion kutatóintézetben. Emellett elvégeztem az Európa Tanács olaszországi, társadalmi felzárkóztatásról, integrációról és lengyelországi, társadalmi részvételről szóló képzéseit.

2014-ben kezdtem a University of Southern Denmark társadalomtudományi mesterképzését, ahol összehasonlító közigazgatás és jóléti állam tanulmányokból szereztem diplomát. A képzés részeként egy szemesztert a washingtoni InclusionUS kutató- és tanácsadó cégnél dolgoztam szakpolitikai elemzőként.

A CESCI-ben 2018 tavaszától dolgozom tervező-elemző, projektmenedzserként, ahol elsősorban a határon átnyúló területfejlesztés társadalmi vonatkozásait vizsgálom.

Feliratkozás Hírlevélre

//2018.10.25.

2018. szeptember 18-án került megrendezésre Brüsszelben az európai területi társulások jóváhagyó hatóságainak éves találkozója, amelynek során átadták a Pálfi István-díjat is. 2018-ban a magyar díjazott Csalagovits Imre, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője, a külföldi díjazott pedig, Dirk Peters, az Európai Bizottság Regionális főigazgatóságának vezető szakértője.

//2018.10.25.

EuroAccess - Új online információs pontot és keresőeszközt indítottak el, ahol több mint 200 EU finanszírozású program közt lehet keresni. A platform itt érhető el.

//2018.10.25.

Projektünk, a SECCo2 – Youth for cross-border partnership and cohesion of the EUSDR and EUSAIR,meghívást kapott az 5. Danube Participation Day-re, amelyet október 17-én tartottak Szófiában, Bulgáriában. Munkatársunk, Hüse-Nyerges Enikő, projektmenedzser a délutáni ülés során bemutatta a kezdeményezést az érdeklődőknek.

//2018.08.01.

Megjelent a "Jogi akadálymenetsítés a V4-es országok között" című projektünk első tanulmánya. Az Északi Tanácsról készült angol nyelvű elemzés ide kattintva érhető el.

//2018.07.13.

Idén második alkalommal került megrendezésre az ABS világkonferenciája, melynek ez alkalommal Bécs és Budapest adott otthont. A tegnapi nap folyamán, a Bécsből Budapestre tartó út során tanulmányutat szerveztünk a Sankt Margarethen-i és a sopronkőhidai határátkelőhely melletti 1989-es Pán-európai Piknik Emlékhelyre.
A helyszínen három egymást követő előadást hallgathattak meg az érdeklődők: Bartók Béla a kommunista határrezsim sajátosságait ismertette, Nagy László a határnyitás eseményeit, körülményeit mesélte el, míg Ocskay Gyula előadása hidat képezett a történelmi események és a jelen között, hiszen ő a magyar határok mentén az elmúlt 30 évben bekövetkezett fejleményekről, a határ menti együttműködés mai helyzetéről beszélt.

Hírarchívum