CURRICULUM VITAE

Benczi Melinda

Középfokú tanulmányaimat a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium matematika-informatika osztályában végeztem, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem anglisztika-romanisztika alapszakos bölcsész diplomát. Az egyetem alatt fél évet Erasmus-ösztöndíjjal a lisszaboni Universidade Nova-n tanultam az angol mellett franciául és portugálul. Az alapszakos diploma megszerzésével párhuzamosan elvégeztem a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi kapcsolatok szakirányát is, amely megerősítette a társadalomtudományok iránti érdeklődésem.

Éppen ezért az egyetem után nem a megkezdett fordító-tolmács pályán haladtam tovább, hanem szociálpolitikai gyakornokként kezdtem dolgozni a londoni Centre for Economic and Social Inclusion kutatóintézetben. Emellett elvégeztem az Európa Tanács olaszországi, társadalmi felzárkóztatásról, integrációról és lengyelországi, társadalmi részvételről szóló képzéseit.

2014-ben kezdtem a University of Southern Denmark társadalomtudományi mesterképzését, ahol összehasonlító közigazgatás és jóléti állam tanulmányokból szereztem diplomát. A képzés részeként egy szemesztert a washingtoni InclusionUS kutató- és tanácsadó cégnél dolgoztam szakpolitikai elemzőként.

A CESCI-ben 2018 tavaszától dolgozom tervező-elemző, projektmenedzserként, ahol elsősorban a határon átnyúló területfejlesztés társadalmi vonatkozásait vizsgálom.

Feliratkozás Hírlevélre

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk jövőre ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

//2018.12.12.

A MOT Annemasse-ban és Genfben tartja március 20-21-én az éves közgyűlését és konferenciáját. További részletek hamarosan itt olvashatóak.

//2018.12.08.

Az EUSDR Szófiában tartott 7. éves fórumán az Európai Bizottság közös kutatóintézete elindított egy Story Map nevű történeti térképet. A térkép az EU által finanszírozott projekteket mutatja be, amelyek az idegenforgalomra, a kultúrára, a kerékpáros útvonalakra összpontosítanak. Az emberek virtuális sétát tehetnek a Duna mentén, miközben információkat gyűjthetnek változatos témákról. Az oldal bemutatja a régió szépségét és potenciálját, miközben a kulturális és természeti örökségről szolgáltat információkat. A térkép itt található.

//2018.12.04.

Bukarestben kerül megrendezésre a Régiók és Városok Európai Csúcstalálkozója, ahol országos, helyi és regionális vezetők találkoznak, hogy megvitassák az Európai Unió jövőjét, és azt, hogy hogyan lehetne hatékonyabban bevonni a polgárokat az európai projektbe a helyi és a regionális hatóságokon keresztül. További információkért kattintson ide.

//2018.12.01.

Hamarosan megnyílik a Duna-transznacionális program harmadik pályázati felhívása! Kezdjen már most dolgozni a projektjén, amihez részletes információkat itt, partnereket pedig itt talál.

Hírarchívum