CURRICULUM VITAE

Benczi Melinda

Középfokú tanulmányaimat a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium matematika-informatika osztályában végeztem, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem anglisztika-romanisztika alapszakos bölcsész diplomát. Az egyetem alatt fél évet Erasmus-ösztöndíjjal a lisszaboni Universidade Nova-n tanultam az angol mellett franciául és portugálul. Az alapszakos diploma megszerzésével párhuzamosan elvégeztem a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi kapcsolatok szakirányát is, amely megerősítette a társadalomtudományok iránti érdeklődésem.

Éppen ezért az egyetem után nem a megkezdett fordító-tolmács pályán haladtam tovább, hanem szociálpolitikai gyakornokként kezdtem dolgozni a londoni Centre for Economic and Social Inclusion kutatóintézetben. Emellett elvégeztem az Európa Tanács olaszországi, társadalmi felzárkóztatásról, integrációról és lengyelországi, társadalmi részvételről szóló képzéseit.

2014-ben kezdtem a University of Southern Denmark társadalomtudományi mesterképzését, ahol összehasonlító közigazgatás és jóléti állam tanulmányokból szereztem diplomát. A képzés részeként egy szemesztert a washingtoni InclusionUS kutató- és tanácsadó cégnél dolgoztam szakpolitikai elemzőként.

A CESCI-ben 2018 tavaszától dolgozom tervező-elemző, projektmenedzserként, ahol elsősorban a határon átnyúló területfejlesztés társadalmi vonatkozásait vizsgálom.

Feliratkozás Hírlevélre

//2018.06.19.

2018. június 18-án negyedik alkalommal szervezte meg a két ország nagykövetsége, Szentgotthárd Város Önkormányzata és a CESCI a magyar-szlovén együttműködéseket támogató rendezvényét, a Szentgotthárdi fórumot, melynek központi témája a periférikus, elnéptelenedő térségek gazdasági és társadalmi fejlesztésének eszközrendszere, az agráriumtól az alkonygazdaságon keresztül a turizmusig. A délutáni paneleket ezúttal a konkrét határtérség problémáinak, fejlesztési lehetőségeinek szenteltük. Részletek itt olvashatók.

//2018.06.07.

Május 30-31-e között került megrendezésre Tivatban a 10. Nemzetközi Ifjúsági Fórum és Konferencia. Az Európai Határrégiók Egyesülete (Association of European Border Regions - AEBR), a CESCI Balkans, a Goriziai Nemzetközi Szociológiai Intézet (The Institute of International Sociology of Gorizia - ISIG) és a budapesti székhelyű Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) által szervezett eseményről itt olvashat bővebben.

//2018.05.28.

A visegrádi országok közötti jogi harmonizációt segítő projekt keretében az együttműködő partnerek és az érintett országok minisztériumainak képviselői Koppenhágába és Malmőbe látogattak május 22-23-án. A látogatás célja az volt, hogy az Északi Tanács által 2014-ben létrehozott Szabad Mozgás Tanácsának munkáját, belső mechanizmusait megismerjék. Beszámolónkat itt olvashatja.

//2018.05.28.

Megjelent az olasz, német és szerb partnereinkkel közösen összeállított kérdőívünk, mely a dunai és adriai-jón-tengeri régiókban működő határ menti együttműködési struktúrák és jellemzőiknek feltérképezését célozza. A kérdőív kitöltésével egyben regisztrál a SECCo2 projektünk keretében készülő on-line platformra, melyen majd határ menti együttműködéssel kapcsolatos tudnivalókat, híreket olvashat, illetve rendezvényekről, pályázati és projekt lehetőségekről értesülhet. További információért és a magyar nyelvű kérdőívért kattintson ide.

//2018.05.28.

Május 16-án délelőtt Olivier T. Kramsch előadásával befejeződött a határon átnyúló kormányzásról szóló szemináriumsorozatunk. A Radboud Egyetem előadója a határtudomány elméleti problémafelvetéseit konkrét példákkal illusztrálta és nyújtott átfogó betekintést a határon átnyúló kormányzás kihívásaiba a jelenkor politikájának fényében.

Hírarchívum