CURRICULUM VITAE

Benczi Melinda

Középfokú tanulmányaimat a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium matematika-informatika osztályában végeztem, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem anglisztika-romanisztika alapszakos bölcsész diplomát. Az egyetem alatt fél évet Erasmus-ösztöndíjjal a lisszaboni Universidade Nova-n tanultam az angol mellett franciául és portugálul. Az alapszakos diploma megszerzésével párhuzamosan elvégeztem a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi kapcsolatok szakirányát is, amely megerősítette a társadalomtudományok iránti érdeklődésem.

Éppen ezért az egyetem után nem a megkezdett fordító-tolmács pályán haladtam tovább, hanem szociálpolitikai gyakornokként kezdtem dolgozni a londoni Centre for Economic and Social Inclusion kutatóintézetben. Emellett elvégeztem az Európa Tanács olaszországi, társadalmi felzárkóztatásról, integrációról és lengyelországi, társadalmi részvételről szóló képzéseit.

2014-ben kezdtem a University of Southern Denmark társadalomtudományi mesterképzését, ahol összehasonlító közigazgatás és jóléti állam tanulmányokból szereztem diplomát. A képzés részeként egy szemesztert a washingtoni InclusionUS kutató- és tanácsadó cégnél dolgoztam szakpolitikai elemzőként.

A CESCI-ben 2018 tavaszától dolgozom tervező-elemző, projektmenedzserként, ahol elsősorban a határon átnyúló területfejlesztés társadalmi vonatkozásait vizsgálom.

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.02.13.

Az ECMI (European Centre for Minority Issues) meghívására részt vettünk a „National Minorities in Regional Development” című flensburgi kutatóműhelyen. Ez úton is köszönjük a színes, nemzetközi tapasztalatcserére alkalmat adó, profin szervezett műhelymunkát!

//2019.02.13.

A Visegrádi Alap finanszírozásával megvalósuló projekt keretében megjelent a V4-es jogi akadálymentesítési mechanizmusra vonatkozó javaslatunk. Az angol nyelvű tanulmány ide kattintva olvasható.

//2019.02.13.

Január 31-én meghívott szakértőként vettünk részt a DG Regio és az AEBR által Brüsszelben a B-Solutions elnevezésű, határ menti jogi akadályokkal foglalkozó program szakmai megbeszélésén. Az első körben támogatást nyert 10 projekt gazdája mutatta be az általuk beazonosított akadályt, valamint az akadály megszüntetését célzó megoldási javaslatot. Dirk Peters a DG Regio részéről az ECBM (Európai Határon Átnyúló Mechanizmus) tervezetét mutatta be, a szakértőknek pedig az ECBM szempontjából kellett értékelniük a bemutatott projekteket.

//2019.02.13.

Megjelent a 'Cross-Border Review 2018', a CESCI ötödik évkönyve. A jelen kötet a határon átívelő együttműködések széles perspektíváját felölelő cikkekből tevődik össze és hatalmas földrajzi teret foglal magában, Európától egészen Kínáig. Letöltéshez kattintson ide.

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk idén ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

Hírarchívum