CURRICULUM VITAE

Hesz Roland

1988-ban születtem Budapesten. Középfokú tanulmányaimat a Kossuth Lajos Gimnáziumban végeztem. Ezután felvételt nyertem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karára. Egyetemi hallgatóként tudományos kutatásba kezdtem, melynek eredményeképp a második helyet szereztem meg a kari tudományos diákköri versenyben. Az Erasmus program segítségével alkalmam volt öt hónapot Szlovéniában tölteni. A Ljubljanai Egyetem Bölcsészettudományi Karán töltött tanulmányaim során Szlovénia földrajzáról és a szláv országok kultúrájáról tanultam. Diplomamunkámat a határmentiség európai és magyarországi fejlesztéspolitikákban való megjelenéséről írtam. Különösen az EGTC-kben rejlő lehetőségekre összpontosítottam. 2012-ben terület- és településfejlesztés szakirányon kitüntetéses geográfus diplomát szereztem.

2011 márciusától gyakornok voltam a CESCI-nél, 2013. február óta junior tervező-elemzőként állok alkalmazásban.

Feliratkozás Hírlevélre

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk jövőre ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

//2018.12.12.

A MOT Annemasse-ban és Genfben tartja március 20-21-én az éves közgyűlését és konferenciáját. További részletek hamarosan itt olvashatóak.

//2018.12.08.

Az EUSDR Szófiában tartott 7. éves fórumán az Európai Bizottság közös kutatóintézete elindított egy Story Map nevű történeti térképet. A térkép az EU által finanszírozott projekteket mutatja be, amelyek az idegenforgalomra, a kultúrára, a kerékpáros útvonalakra összpontosítanak. Az emberek virtuális sétát tehetnek a Duna mentén, miközben információkat gyűjthetnek változatos témákról. Az oldal bemutatja a régió szépségét és potenciálját, miközben a kulturális és természeti örökségről szolgáltat információkat. A térkép itt található.

//2018.12.04.

Bukarestben kerül megrendezésre a Régiók és Városok Európai Csúcstalálkozója, ahol országos, helyi és regionális vezetők találkoznak, hogy megvitassák az Európai Unió jövőjét, és azt, hogy hogyan lehetne hatékonyabban bevonni a polgárokat az európai projektbe a helyi és a regionális hatóságokon keresztül. További információkért kattintson ide.

//2018.12.01.

Hamarosan megnyílik a Duna-transznacionális program harmadik pályázati felhívása! Kezdjen már most dolgozni a projektjén, amihez részletes információkat itt, partnereket pedig itt talál.

Hírarchívum