CURRICULUM VITAE

Hesz Roland

1988-ban születtem Budapesten. Középfokú tanulmányaimat a Kossuth Lajos Gimnáziumban végeztem. Ezután felvételt nyertem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karára. Egyetemi hallgatóként tudományos kutatásba kezdtem, melynek eredményeképp a második helyet szereztem meg a kari tudományos diákköri versenyben. Az Erasmus program segítségével alkalmam volt öt hónapot Szlovéniában tölteni. A Ljubljanai Egyetem Bölcsészettudományi Karán töltött tanulmányaim során Szlovénia földrajzáról és a szláv országok kultúrájáról tanultam. Diplomamunkámat a határmentiség európai és magyarországi fejlesztéspolitikákban való megjelenéséről írtam. Különösen az EGTC-kben rejlő lehetőségekre összpontosítottam. 2012-ben terület- és településfejlesztés szakirányon kitüntetéses geográfus diplomát szereztem.

2011 márciusától gyakornok voltam a CESCI-nél, 2013. február óta junior tervező-elemzőként állok alkalmazásban.

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.02.13.

Az ECMI (European Centre for Minority Issues) meghívására részt vettünk a „National Minorities in Regional Development” című flensburgi kutatóműhelyen. Ez úton is köszönjük a színes, nemzetközi tapasztalatcserére alkalmat adó, profin szervezett műhelymunkát!

//2019.02.13.

A Visegrádi Alap finanszírozásával megvalósuló projekt keretében megjelent a V4-es jogi akadálymentesítési mechanizmusra vonatkozó javaslatunk. Az angol nyelvű tanulmány ide kattintva olvasható.

//2019.02.13.

Január 31-én meghívott szakértőként vettünk részt a DG Regio és az AEBR által Brüsszelben a B-Solutions elnevezésű, határ menti jogi akadályokkal foglalkozó program szakmai megbeszélésén. Az első körben támogatást nyert 10 projekt gazdája mutatta be az általuk beazonosított akadályt, valamint az akadály megszüntetését célzó megoldási javaslatot. Dirk Peters a DG Regio részéről az ECBM (Európai Határon Átnyúló Mechanizmus) tervezetét mutatta be, a szakértőknek pedig az ECBM szempontjából kellett értékelniük a bemutatott projekteket.

//2019.02.13.

Megjelent a 'Cross-Border Review 2018', a CESCI ötödik évkönyve. A jelen kötet a határon átívelő együttműködések széles perspektíváját felölelő cikkekből tevődik össze és hatalmas földrajzi teret foglal magában, Európától egészen Kínáig. Letöltéshez kattintson ide.

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk idén ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

Hírarchívum