CURRICULUM VITAE

Hesz Roland

1988-ban születtem Budapesten. Középfokú tanulmányaimat a Kossuth Lajos Gimnáziumban végeztem. Ezután felvételt nyertem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karára. Egyetemi hallgatóként tudományos kutatásba kezdtem, melynek eredményeképp a második helyet szereztem meg a kari tudományos diákköri versenyben. Az Erasmus program segítségével alkalmam volt öt hónapot Szlovéniában tölteni. A Ljubljanai Egyetem Bölcsészettudományi Karán töltött tanulmányaim során Szlovénia földrajzáról és a szláv országok kultúrájáról tanultam. Diplomamunkámat a határmentiség európai és magyarországi fejlesztéspolitikákban való megjelenéséről írtam. Különösen az EGTC-kben rejlő lehetőségekre összpontosítottam. 2012-ben terület- és településfejlesztés szakirányon kitüntetéses geográfus diplomát szereztem.

2011 márciusától gyakornok voltam a CESCI-nél, 2013. február óta junior tervező-elemzőként állok alkalmazásban.

Feliratkozás Hírlevélre

//2017.04.12.

A CESCI éves rendes közgyűlése 2017. április 25-én (kedden) 12:30 órai kezdettel kerül megrendezésre a Falk1 Rendezvényközpont Ereky István konferenciatermében. További információkért kattintson ide.

//2017.04.12.

Szeretettel meghívjuk az európai várospolitika jövőjéről rendezendő kamara-konferenciánkra, amelyet 2016. április 25-én de. 10 órától, a CESCI éves közgyűlése előtt rendezünk a Falk Rendezvényközpontban (Budapest, Falk M. u. 1.). Bővebb információért látogasson el Facebook oldalunkra.

//2017.02.17.

A CESCI Európa Intézetének harmadik évkönyve, a "Cross-Border Review 2016" elérhető a honlapunkon. Az évkönyv alcíme "Európa válsága és annak következményei a határokra és az együttműködésre". Az évkönyv főszerkesztője James W. Scott (Regionális és határtudományok professzora, University of Eastern Finland). A kötet angol nyelven jelent meg.

//2016.11.16.

Mindenkit örömmel értesítünk, hogy a 2016 januárjában indított Jogi Akadálymentesítés című projektünk sikeresen lezárult! A projektről, és az elért eredményekről a projekt honlapján olvashat bővebben. A honlapról letölthetőek a projekt keretében elkészült dokumentumok is. A dokumentumok reményeink szerint megteremtik a határ menti akadályok szisztematikus monitorozásának, elemzésének és a megoldások intézményesített kidolgozásának az alapját.

//2016.10.11.

Mindenkit örömmel értesítünk, hogy megjelent a CESCI legújabb kiadványa, a magyar európai területi társulásokról. A Sara Svenssonnal közösen szerkesztett "Overview of EGTCs around Hungary" c. kötet ide kattintva tölthető le.

Hírarchívum