CURRICULUM VITAE

 Hüse-Nyerges Enikő

Nógrád megye egyik legkisebb határ menti településén, Mihálygergén nőttem fel. Középiskolai tanulmányaimat a salgótarjáni Bolyai János Gimnázium és Szakközépiskola hatosztályos tagozatán végeztem. Érettségi után a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának Turizmus-vendéglátás szakán folytattam tanulmányaimat, ahol 2012-ben szereztem diplomát. Az alapszak utolsó féléveiben választható tárgyak keretében elkezdtem területfejlesztéssel foglalkozni, melynek eredményeként mesterszakos tanulmányimat már Regionális és környezeti gazdaságtan szakon kezdtem meg, szintén a Budapesti Corvinus Egyetemen. 2014 februárjában szereztem diplomát, szakdolgozatomat határon átnyúló egészségügyi integráció témakörében írtam.

2012 augusztusa óta gyakornokként segítettem a CESCI munkaszervezetét, majd 2014 márciusától projektmenedzserként és stratégiai tervezőként dolgozom az egyesületnél.

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.02.13.

Az ECMI (European Centre for Minority Issues) meghívására részt vettünk a „National Minorities in Regional Development” című flensburgi kutatóműhelyen. Ez úton is köszönjük a színes, nemzetközi tapasztalatcserére alkalmat adó, profin szervezett műhelymunkát!

//2019.02.13.

A Visegrádi Alap finanszírozásával megvalósuló projekt keretében megjelent a V4-es jogi akadálymentesítési mechanizmusra vonatkozó javaslatunk. Az angol nyelvű tanulmány ide kattintva olvasható.

//2019.02.13.

Január 31-én meghívott szakértőként vettünk részt a DG Regio és az AEBR által Brüsszelben a B-Solutions elnevezésű, határ menti jogi akadályokkal foglalkozó program szakmai megbeszélésén. Az első körben támogatást nyert 10 projekt gazdája mutatta be az általuk beazonosított akadályt, valamint az akadály megszüntetését célzó megoldási javaslatot. Dirk Peters a DG Regio részéről az ECBM (Európai Határon Átnyúló Mechanizmus) tervezetét mutatta be, a szakértőknek pedig az ECBM szempontjából kellett értékelniük a bemutatott projekteket.

//2019.02.13.

Megjelent a 'Cross-Border Review 2018', a CESCI ötödik évkönyve. A jelen kötet a határon átívelő együttműködések széles perspektíváját felölelő cikkekből tevődik össze és hatalmas földrajzi teret foglal magában, Európától egészen Kínáig. Letöltéshez kattintson ide.

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk idén ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

Hírarchívum