Curriculum Vitae

dr Szegvári Péter, a CESCI elnökségi tagja

 

Dr. Szegvári Péter

Szegvári Péter jogi, közigazgatási, oktatói és technikusi végzettséggel rendelkezik, számos magas kormányzati pozícióban dolgozott a gazdaság- és területfejlesztés területén, emellett oktatással és tanácsadással foglalkozik.

1979-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett jogász doktorként, majd 1988-ban politikai szakértő / politológusként a Politikai Főiskolán. A későbbiek során település-menedzseroktató tutori szakképesítést szerzett az UNCHS HABITAT-nál, közigazgatási és szakoktatói vizsgát tett a Magyar Közigazgatási Intézetben, majd 2008 elvégezte az Európa Tanács Helyi Önkormányzati Vezetést Támogató Csoport tréner speciális szakértői képzését.

1988-tól 1992-ig a Fővárosi Tanács - Önkormányzat VB-titkára és főjegyzője. Ezt követően 1992-től 1995-ig igazgató és főiskolai tanár az Államigazgatási Főiskola Posztgraduális Intézetében.

1995-1996 között kormányzati főtanácsadóként dolgozott helyettes államtitkári besorolással a Miniszterelnöki Hivatalban. Ezt követően két évig az Országos Területfejlesztési Központ főigazgatója helyettes államtitkári besorolással.

1998-től 2002-ig a Területpolitikai és Közigazgatási Államtitkárság hivatalvezetője helyettes államtitkári besorolással, majd 2004-ig a Miniszterelnöki Kabinet stratégiai tanácsadója helyettes államtitkári besorolással. 2004-től 2005-ig az Országos Területfejlesztési Hivatal elnöke államtitkári besorolással.

2005-től a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. startégiai igazgatója, 2010-től pedig a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója és a City Consult Bt. vezető tanácsadója. 2010-től 2014-ig a Budapest Főváros Önkormányzatánál a főpolgármester önkormányzati főtanácsadója.

Számos publikációja jelent meg magyar és angol nyelven, oktatási tevékenysége sokrétű. További oktatói tevékenységei:

  • 1998 - Általános Vállalkozási Főiskola, óraadó tanár
  • 1995 - MSU és a Századvég Politikai Iskola „Leadership Training Programja”, társoktató
  • 1993 - Corvinus Egyetem Politikatudományi és Közszolgálati tanszékei, óraadó tanár
  • 1992 - Századvég Politikai Iskola, előadó tanár
  • 2004 - Zsigmond Király Főiskola Nemzetközi Kapcsolatok Intézete, c. főiskolai tanár
  • 1998 - Országos Közigazgatási Vizsgabizottság tagja
  • 2000 - Magyar Közigazgatási Intézet szakoktatója a köztisztviselők továbbképzésében,  vezetőképzésében, s ennek keretében rendszeresen részt vesz a közigazgatási alapvizsga és szakvizsga tanfolyamokon felkészítő óraadóként és vizsgáztatóként

2015 áprilisától a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának elnökségi tagja.

Feliratkozás Hírlevélre

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk jövőre ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

//2018.12.12.

A MOT Annemasse-ban és Genfben tartja március 20-21-én az éves közgyűlését és konferenciáját. További részletek hamarosan itt olvashatóak.

//2018.12.08.

Az EUSDR Szófiában tartott 7. éves fórumán az Európai Bizottság közös kutatóintézete elindított egy Story Map nevű történeti térképet. A térkép az EU által finanszírozott projekteket mutatja be, amelyek az idegenforgalomra, a kultúrára, a kerékpáros útvonalakra összpontosítanak. Az emberek virtuális sétát tehetnek a Duna mentén, miközben információkat gyűjthetnek változatos témákról. Az oldal bemutatja a régió szépségét és potenciálját, miközben a kulturális és természeti örökségről szolgáltat információkat. A térkép itt található.

//2018.12.04.

Bukarestben kerül megrendezésre a Régiók és Városok Európai Csúcstalálkozója, ahol országos, helyi és regionális vezetők találkoznak, hogy megvitassák az Európai Unió jövőjét, és azt, hogy hogyan lehetne hatékonyabban bevonni a polgárokat az európai projektbe a helyi és a regionális hatóságokon keresztül. További információkért kattintson ide.

//2018.12.01.

Hamarosan megnyílik a Duna-transznacionális program harmadik pályázati felhívása! Kezdjen már most dolgozni a projektjén, amihez részletes információkat itt, partnereket pedig itt talál.

Hírarchívum