Curriculum Vitae

dr Szegvári Péter, a CESCI elnökségi tagja

 

Dr. Szegvári Péter

Szegvári Péter jogi, közigazgatási, oktatói és technikusi végzettséggel rendelkezik, számos magas kormányzati pozícióban dolgozott a gazdaság- és területfejlesztés területén, emellett oktatással és tanácsadással foglalkozik.

1979-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett jogász doktorként, majd 1988-ban politikai szakértő / politológusként a Politikai Főiskolán. A későbbiek során település-menedzseroktató tutori szakképesítést szerzett az UNCHS HABITAT-nál, közigazgatási és szakoktatói vizsgát tett a Magyar Közigazgatási Intézetben, majd 2008 elvégezte az Európa Tanács Helyi Önkormányzati Vezetést Támogató Csoport tréner speciális szakértői képzését.

1988-tól 1992-ig a Fővárosi Tanács - Önkormányzat VB-titkára és főjegyzője. Ezt követően 1992-től 1995-ig igazgató és főiskolai tanár az Államigazgatási Főiskola Posztgraduális Intézetében.

1995-1996 között kormányzati főtanácsadóként dolgozott helyettes államtitkári besorolással a Miniszterelnöki Hivatalban. Ezt követően két évig az Országos Területfejlesztési Központ főigazgatója helyettes államtitkári besorolással.

1998-től 2002-ig a Területpolitikai és Közigazgatási Államtitkárság hivatalvezetője helyettes államtitkári besorolással, majd 2004-ig a Miniszterelnöki Kabinet stratégiai tanácsadója helyettes államtitkári besorolással. 2004-től 2005-ig az Országos Területfejlesztési Hivatal elnöke államtitkári besorolással.

2005-től a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. startégiai igazgatója, 2010-től pedig a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója és a City Consult Bt. vezető tanácsadója. 2010-től 2014-ig a Budapest Főváros Önkormányzatánál a főpolgármester önkormányzati főtanácsadója.

Számos publikációja jelent meg magyar és angol nyelven, oktatási tevékenysége sokrétű. További oktatói tevékenységei:

  • 1998 - Általános Vállalkozási Főiskola, óraadó tanár
  • 1995 - MSU és a Századvég Politikai Iskola „Leadership Training Programja”, társoktató
  • 1993 - Corvinus Egyetem Politikatudományi és Közszolgálati tanszékei, óraadó tanár
  • 1992 - Századvég Politikai Iskola, előadó tanár
  • 2004 - Zsigmond Király Főiskola Nemzetközi Kapcsolatok Intézete, c. főiskolai tanár
  • 1998 - Országos Közigazgatási Vizsgabizottság tagja
  • 2000 - Magyar Közigazgatási Intézet szakoktatója a köztisztviselők továbbképzésében,  vezetőképzésében, s ennek keretében rendszeresen részt vesz a közigazgatási alapvizsga és szakvizsga tanfolyamokon felkészítő óraadóként és vizsgáztatóként

2015 áprilisától a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának elnökségi tagja.

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.02.13.

Az ECMI (European Centre for Minority Issues) meghívására részt vettünk a „National Minorities in Regional Development” című flensburgi kutatóműhelyen. Ez úton is köszönjük a színes, nemzetközi tapasztalatcserére alkalmat adó, profin szervezett műhelymunkát!

//2019.02.13.

A Visegrádi Alap finanszírozásával megvalósuló projekt keretében megjelent a V4-es jogi akadálymentesítési mechanizmusra vonatkozó javaslatunk. Az angol nyelvű tanulmány ide kattintva olvasható.

//2019.02.13.

Január 31-én meghívott szakértőként vettünk részt a DG Regio és az AEBR által Brüsszelben a B-Solutions elnevezésű, határ menti jogi akadályokkal foglalkozó program szakmai megbeszélésén. Az első körben támogatást nyert 10 projekt gazdája mutatta be az általuk beazonosított akadályt, valamint az akadály megszüntetését célzó megoldási javaslatot. Dirk Peters a DG Regio részéről az ECBM (Európai Határon Átnyúló Mechanizmus) tervezetét mutatta be, a szakértőknek pedig az ECBM szempontjából kellett értékelniük a bemutatott projekteket.

//2019.02.13.

Megjelent a 'Cross-Border Review 2018', a CESCI ötödik évkönyve. A jelen kötet a határon átívelő együttműködések széles perspektíváját felölelő cikkekből tevődik össze és hatalmas földrajzi teret foglal magában, Európától egészen Kínáig. Letöltéshez kattintson ide.

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk idén ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

Hírarchívum