Curriculum Vitae

dr Szegvári Péter, a CESCI elnökségi tagja

 

Dr. Szegvári Péter

Szegvári Péter jogi, közigazgatási, oktatói és technikusi végzettséggel rendelkezik, számos magas kormányzati pozícióban dolgozott a gazdaság- és területfejlesztés területén, emellett oktatással és tanácsadással foglalkozik.

1979-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett jogász doktorként, majd 1988-ban politikai szakértő / politológusként a Politikai Főiskolán. A későbbiek során település-menedzseroktató tutori szakképesítést szerzett az UNCHS HABITAT-nál, közigazgatási és szakoktatói vizsgát tett a Magyar Közigazgatási Intézetben, majd 2008 elvégezte az Európa Tanács Helyi Önkormányzati Vezetést Támogató Csoport tréner speciális szakértői képzését.

1988-tól 1992-ig a Fővárosi Tanács - Önkormányzat VB-titkára és főjegyzője. Ezt követően 1992-től 1995-ig igazgató és főiskolai tanár az Államigazgatási Főiskola Posztgraduális Intézetében.

1995-1996 között kormányzati főtanácsadóként dolgozott helyettes államtitkári besorolással a Miniszterelnöki Hivatalban. Ezt követően két évig az Országos Területfejlesztési Központ főigazgatója helyettes államtitkári besorolással.

1998-től 2002-ig a Területpolitikai és Közigazgatási Államtitkárság hivatalvezetője helyettes államtitkári besorolással, majd 2004-ig a Miniszterelnöki Kabinet stratégiai tanácsadója helyettes államtitkári besorolással. 2004-től 2005-ig az Országos Területfejlesztési Hivatal elnöke államtitkári besorolással.

2005-től a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. startégiai igazgatója, 2010-től pedig a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója és a City Consult Bt. vezető tanácsadója. 2010-től 2014-ig a Budapest Főváros Önkormányzatánál a főpolgármester önkormányzati főtanácsadója.

Számos publikációja jelent meg magyar és angol nyelven, oktatási tevékenysége sokrétű. További oktatói tevékenységei:

  • 1998 - Általános Vállalkozási Főiskola, óraadó tanár
  • 1995 - MSU és a Századvég Politikai Iskola „Leadership Training Programja”, társoktató
  • 1993 - Corvinus Egyetem Politikatudományi és Közszolgálati tanszékei, óraadó tanár
  • 1992 - Századvég Politikai Iskola, előadó tanár
  • 2004 - Zsigmond Király Főiskola Nemzetközi Kapcsolatok Intézete, c. főiskolai tanár
  • 1998 - Országos Közigazgatási Vizsgabizottság tagja
  • 2000 - Magyar Közigazgatási Intézet szakoktatója a köztisztviselők továbbképzésében,  vezetőképzésében, s ennek keretében rendszeresen részt vesz a közigazgatási alapvizsga és szakvizsga tanfolyamokon felkészítő óraadóként és vizsgáztatóként

2015 áprilisától a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának elnökségi tagja.

Feliratkozás Hírlevélre

//2018.06.19.

2018. június 18-án negyedik alkalommal szervezte meg a két ország nagykövetsége, Szentgotthárd Város Önkormányzata és a CESCI a magyar-szlovén együttműködéseket támogató rendezvényét, a Szentgotthárdi fórumot, melynek központi témája a periférikus, elnéptelenedő térségek gazdasági és társadalmi fejlesztésének eszközrendszere, az agráriumtól az alkonygazdaságon keresztül a turizmusig. A délutáni paneleket ezúttal a konkrét határtérség problémáinak, fejlesztési lehetőségeinek szenteltük. Részletek itt olvashatók.

//2018.06.07.

Május 30-31-e között került megrendezésre Tivatban a 10. Nemzetközi Ifjúsági Fórum és Konferencia. Az Európai Határrégiók Egyesülete (Association of European Border Regions - AEBR), a CESCI Balkans, a Goriziai Nemzetközi Szociológiai Intézet (The Institute of International Sociology of Gorizia - ISIG) és a budapesti székhelyű Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) által szervezett eseményről itt olvashat bővebben.

//2018.05.28.

A visegrádi országok közötti jogi harmonizációt segítő projekt keretében az együttműködő partnerek és az érintett országok minisztériumainak képviselői Koppenhágába és Malmőbe látogattak május 22-23-án. A látogatás célja az volt, hogy az Északi Tanács által 2014-ben létrehozott Szabad Mozgás Tanácsának munkáját, belső mechanizmusait megismerjék. Beszámolónkat itt olvashatja.

//2018.05.28.

Megjelent az olasz, német és szerb partnereinkkel közösen összeállított kérdőívünk, mely a dunai és adriai-jón-tengeri régiókban működő határ menti együttműködési struktúrák és jellemzőiknek feltérképezését célozza. A kérdőív kitöltésével egyben regisztrál a SECCo2 projektünk keretében készülő on-line platformra, melyen majd határ menti együttműködéssel kapcsolatos tudnivalókat, híreket olvashat, illetve rendezvényekről, pályázati és projekt lehetőségekről értesülhet. További információért és a magyar nyelvű kérdőívért kattintson ide.

//2018.05.28.

Május 16-án délelőtt Olivier T. Kramsch előadásával befejeződött a határon átnyúló kormányzásról szóló szemináriumsorozatunk. A Radboud Egyetem előadója a határtudomány elméleti problémafelvetéseit konkrét példákkal illusztrálta és nyújtott átfogó betekintést a határon átnyúló kormányzás kihívásaiba a jelenkor politikájának fényében.

Hírarchívum