KÁRPÁT-MEDENCEI TÉRSÉGFEJLESZTÉSI MŰHELY

Kishegyes, Kátai-tanya

2010. április 16-18.

 

 

2008. május 13–15. között Esztergomban került megrendezésre a Kárpát-medencei magyar térségfejlesztők első fóruma.

 

A fórum által elfogadott küldetésnyilatkozat az alábbi célkitűzéseket tartalmazta:

 

 

A hálózat konkrét céljait Esztergomban négy pontban foglalta össze:

 

A fórum második műhelyét 2008. november 4–6-án tartotta Csíkszeredában. Itt már igényként fogalmazódott meg, hogy a fórum alakítsa ki saját stratégiáját, és hozzon létre saját internetes portált.

Mindkét fórumon sor került egy-egy minikonferenciára. Esztergomban a LEADER-program, Csíkszeredában a Kárpát-medence különböző országaiban kifejlesztett magyar nyelvű adatbázisok és sikeres térségfejlesztési programok mutatkoztak be.

A konferencia mellett mindkét alkalommal műhelyeken egyeztettek a résztvevők a fórumon belüli együttműködés lehetőségeiről.

 

2010. április 16–18-a között a vajdasági Kishegyes ad otthont a fórum harmadik találkozójának. A programban sikeres határon átnyúló projektek bemutatása szerepel. Az összejövetel további célja a fórum stratégiai elveinek megfogalmazása, elfogadása, valamint a közös internetes felület megteremtésének megvitatása. A résztvevők egy közös munkatervet is elfogadnak 2010-re vonatkozóan.

 

A kishegyesi fórumot a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata, valamint a zentaiCi-Fi” Civil Központ szervezi.

 

A rendezvény tervezett programja megtekinthető itt.