Képzés, kapacitásfejlesztés

 

Összefogás a Dnyeszter mellékéért (2012 március–május)

A Demokratikus Átalakulásért Intézet (ICDT) a Külügyminisztérium pénzügyi támogatásával valósította meg azt a projektet, amelynek célja, hogy a moldáv (Dnyeszteren túli)-ukrán határtérségben induljon el egy regionális együttműködés, amely alkalmas lesz az uniós források fogadására is. A CESCI-t kérték fel, hogy a projekt szakmai mentorálását vigye végig. A projekt keretében két tréningre került sor (Soroca: 2012. április 10–12., Varniţa: 2012. május 10.), ahol a határ menti együttműködések szempontjából fontos európai szakpolitikát, a konkrét példákat ismertettük, és projektfejlesztési ismereteket adtunk át, majd május végén egy 12 tagú moldáv delegáció látogatott el Magyarországra. Ennek az utazásnak a szakmai tartalmát a CESCI szervezte. A projektbe bekapcsolódó moldáv és transznyisztriai partnerek feladata volt konkrét projektek előkészítése, amelyek értékelését szintén kollégáink végezték el.

Határon átnyúló szakreferens képzés az EDUTUS Főiskolán (2011 óta)

A CESCI szakmai közreműködésével állította össze és akkreditálta az EDUTUS Főiskola a határon átnyúló szakreferens képzést, amely gyakorlatorientáltan segíti a határ menti együttműködések helyi szakembereinek felkészülését.

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.04.14.

A Duna transznacionális program keresi azokat a videókat, amelyek a legjobban mutatják be a DTP projektek transznacionális együttműködési tevékenységeit és eredményeit! Hozzon létre egy videót, amely a projekt lényegét rögzíti mind az érdekeltek, mind pedig a nagyközönség számára! Pályázati feltételek és további információk itt találhatóak.

//2019.04.14.

Via Carpatia ETT a Kis Projektalap keretében fehívást írt ki. A pályázatokat folyamatosan lehet benyújtani.

//2019.04.14.

A Duna-régióra vonatkozó uniós stratégia 8. éves fóruma június 27-én és 28-án kerül megrendezésre Bukarestben.

//2019.04.01.

Az Adriai-Jón-vidékre vonatkozó EU-stratégia (EUSAIR) 2019. május 7-8. között tartja negyedik éves fórumát Montenegróban, Budvában. A további információk hamarosan itt jelennek meg.

//2019.04.01.

2019. április 9-én az Európai Régiók Bizottsága két egymást követő és egymást kiegészítő eseményt szervez: 10: 30-12: 00 között megvitatják a kisprojektek ETT-kezelésének legjobb gyakorlatait és átruházhatóságát. 14:00 és 17:00 óra között pedig INTERACT workshopra és az ETT-k tapasztalatcseréje kerül sor. További részletek itt találhatóak.

Hírarchívum