Konferencia-előadások

 

A CESCI a Közigazgatási és Igaz­ságügyi Minisztériummal, a Mission Opérationnelle Transfrontaliere-rel és a Francia-Magyar Kezdeményezések Egyesületével közösen 2010. decem­ber 9-10-én nemzetközi konferenciát rendezett Budapesten a határon átnyú­ló együttműködések jövőjéről. Az előadások ezen az oldalon érhetőek el.

Simona POHLOVÁ: Support to multilevel governance through EU-funded cross-border cooperation (EN)

Pierre RICARD: Le développement régional par l’innovation dans l’organisation multi-niveaux de la coopération transfrontalière (FR)

dr. Ernő CSONKA: Az Európai Együttműködési Csoportosulásban rejlő lehetőségek, tapasztalatok (HU)

Heikki AURASMAA: Regional development through innovation in multilevel organized cross-border cooperation (EN)

dr. Zsolt BECSEY: Nagy sebességű vasúti kapcsolatok Közép- és Délkelet-Európában (HU)

Filip CHYBALSKI: EGTC – the Polish perspective (EN)

Dr. Hans-Günther CLEV: 12 ans d’expérience réussie aux frontières françaises: la Mission Opérationnelle Transfrontalière (FR)

Gyula OCSKAY: A new structure at Hungarian borders based on MOT experiences (EN)

Auke VAN DER GOOT: The experience of already existing structures at national level : the person of the Grensmakelaar (EN)

Nuno ALMEIDA: A coordination structure crossing the border at the Portuguese-Spanish border (EN)

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.02.13.

Az ECMI (European Centre for Minority Issues) meghívására részt vettünk a „National Minorities in Regional Development” című flensburgi kutatóműhelyen. Ez úton is köszönjük a színes, nemzetközi tapasztalatcserére alkalmat adó, profin szervezett műhelymunkát!

//2019.02.13.

A Visegrádi Alap finanszírozásával megvalósuló projekt keretében megjelent a V4-es jogi akadálymentesítési mechanizmusra vonatkozó javaslatunk. Az angol nyelvű tanulmány ide kattintva olvasható.

//2019.02.13.

Január 31-én meghívott szakértőként vettünk részt a DG Regio és az AEBR által Brüsszelben a B-Solutions elnevezésű, határ menti jogi akadályokkal foglalkozó program szakmai megbeszélésén. Az első körben támogatást nyert 10 projekt gazdája mutatta be az általuk beazonosított akadályt, valamint az akadály megszüntetését célzó megoldási javaslatot. Dirk Peters a DG Regio részéről az ECBM (Európai Határon Átnyúló Mechanizmus) tervezetét mutatta be, a szakértőknek pedig az ECBM szempontjából kellett értékelniük a bemutatott projekteket.

//2019.02.13.

Megjelent a 'Cross-Border Review 2018', a CESCI ötödik évkönyve. A jelen kötet a határon átívelő együttműködések széles perspektíváját felölelő cikkekből tevődik össze és hatalmas földrajzi teret foglal magában, Európától egészen Kínáig. Letöltéshez kattintson ide.

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk idén ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

Hírarchívum