Konferencia-előadások

 

A CESCI a Közigazgatási és Igaz­ságügyi Minisztériummal, a Mission Opérationnelle Transfrontaliere-rel és a Francia-Magyar Kezdeményezések Egyesületével közösen 2010. decem­ber 9-10-én nemzetközi konferenciát rendezett Budapesten a határon átnyú­ló együttműködések jövőjéről. Az előadások ezen az oldalon érhetőek el.

Simona POHLOVÁ: Support to multilevel governance through EU-funded cross-border cooperation (EN)

Pierre RICARD: Le développement régional par l’innovation dans l’organisation multi-niveaux de la coopération transfrontalière (FR)

dr. Ernő CSONKA: Az Európai Együttműködési Csoportosulásban rejlő lehetőségek, tapasztalatok (HU)

Heikki AURASMAA: Regional development through innovation in multilevel organized cross-border cooperation (EN)

dr. Zsolt BECSEY: Nagy sebességű vasúti kapcsolatok Közép- és Délkelet-Európában (HU)

Filip CHYBALSKI: EGTC – the Polish perspective (EN)

Dr. Hans-Günther CLEV: 12 ans d’expérience réussie aux frontières françaises: la Mission Opérationnelle Transfrontalière (FR)

Gyula OCSKAY: A new structure at Hungarian borders based on MOT experiences (EN)

Auke VAN DER GOOT: The experience of already existing structures at national level : the person of the Grensmakelaar (EN)

Nuno ALMEIDA: A coordination structure crossing the border at the Portuguese-Spanish border (EN)

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.04.14.

A Duna transznacionális program keresi azokat a videókat, amelyek a legjobban mutatják be a DTP projektek transznacionális együttműködési tevékenységeit és eredményeit! Hozzon létre egy videót, amely a projekt lényegét rögzíti mind az érdekeltek, mind pedig a nagyközönség számára! Pályázati feltételek és további információk itt találhatóak.

//2019.04.14.

Via Carpatia ETT a Kis Projektalap keretében fehívást írt ki. A pályázatokat folyamatosan lehet benyújtani.

//2019.04.14.

A Duna-régióra vonatkozó uniós stratégia 8. éves fóruma június 27-én és 28-án kerül megrendezésre Bukarestben.

//2019.04.01.

Az Adriai-Jón-vidékre vonatkozó EU-stratégia (EUSAIR) 2019. május 7-8. között tartja negyedik éves fórumát Montenegróban, Budvában. A további információk hamarosan itt jelennek meg.

//2019.04.01.

2019. április 9-én az Európai Régiók Bizottsága két egymást követő és egymást kiegészítő eseményt szervez: 10: 30-12: 00 között megvitatják a kisprojektek ETT-kezelésének legjobb gyakorlatait és átruházhatóságát. 14:00 és 17:00 óra között pedig INTERACT workshopra és az ETT-k tapasztalatcseréje kerül sor. További részletek itt találhatóak.

Hírarchívum