CESCI Közgyűlés 20013.05.30.

 

2013. május 30-án, Esztergomban tartotta idei első közgyűlését a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő szolgálata. A CESCI új egysége, az Európa Intézet megnyitójával egybekötött ülésen szó esett az előző közgyűlés óta eltelt időszak eseményeiről, tagsági ügyekről, az egyesület Alapszabályának módosításáról, a szervezet bővítéséről. Emellett döntés született az 2013-as munka- és pénzügyi tervről, valamint az egyesület nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséről.

Az ülés napirendje:

1. Beszámoló az előző közgyűlés (2012. november 29.) óta letelt időszak eseményeiről

2. Tagsági ügyek

3. Alapszabály módosítása, mellléklet: Alapszabály

4. Szervezeti bővítés

5. Beszámolók

6. Pénzügyi és munka terv

7. Külső kapcsolatok fejlesztése

A közgyűlést az Európa Intézet megnyitója követte, melynek keretében került megrendezésre „A sikeres határ menti együttműködések feltételei” címet viselő nemzetközi mini konferencia, melyről további információk itt érhetők el.

Feliratkozás Hírlevélre

//2019.02.13.

Az ECMI (European Centre for Minority Issues) meghívására részt vettünk a „National Minorities in Regional Development” című flensburgi kutatóműhelyen. Ez úton is köszönjük a színes, nemzetközi tapasztalatcserére alkalmat adó, profin szervezett műhelymunkát!

//2019.02.13.

A Visegrádi Alap finanszírozásával megvalósuló projekt keretében megjelent a V4-es jogi akadálymentesítési mechanizmusra vonatkozó javaslatunk. Az angol nyelvű tanulmány ide kattintva olvasható.

//2019.02.13.

Január 31-én meghívott szakértőként vettünk részt a DG Regio és az AEBR által Brüsszelben a B-Solutions elnevezésű, határ menti jogi akadályokkal foglalkozó program szakmai megbeszélésén. Az első körben támogatást nyert 10 projekt gazdája mutatta be az általuk beazonosított akadályt, valamint az akadály megszüntetését célzó megoldási javaslatot. Dirk Peters a DG Regio részéről az ECBM (Európai Határon Átnyúló Mechanizmus) tervezetét mutatta be, a szakértőknek pedig az ECBM szempontjából kellett értékelniük a bemutatott projekteket.

//2019.02.13.

Megjelent a 'Cross-Border Review 2018', a CESCI ötödik évkönyve. A jelen kötet a határon átívelő együttműködések széles perspektíváját felölelő cikkekből tevődik össze és hatalmas földrajzi teret foglal magában, Európától egészen Kínáig. Letöltéshez kattintson ide.

//2018.12.18.

A 2009-ben alapított egyesületünk idén ünnepli 10 éves működését. Az eseményre 2019. április 25-26-án két napos ünnepi konferenciával készülünk, amelynek részleteiről hamaros honlapunkon olvashatnak.

Hírarchívum