Crossing the borders konferencia


Tisztelt Hölgyem / Uram!

Az Európai Unió Duna Régió Stratégiájának akciótervéhez kapcsolódóan egy héttagú nemzetközi konzorcium elvégezte a makrorégión belüli határ menti együttműködések adottságainak vizsgálatát, és felkutatta a legjobb gyakorlatokat. A magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Miniszterelnökség által finanszírozott Crossing the borders elnevezésű projekt záró konferenciájára 2015. február 26-án kerül sor Budapesten, a Francia Intézetben.

A konferenciára ezúton tisztelettel meghívjuk!

Budapest, 2015. január 6.

Üdvözlettel:

Martín Guillermo Ramírez
főtitkár
AEBR
dr. Tóth Tamás
elnök
CESCI
José Osete
nemzetközi szakértő
TÖOSZ

 

A rendezvény támogatói:

A rendezvény szervezői:Feliratkozás Hírlevélre

//2020.08.17.

 

A B-solutions kezdeményezés megnyitotta a 3. pályázati felhívását, amelynek során a pályázók támogatást kérhetnek a határokon átnyúló együttműködés adminisztratív és jogi akadályainak leküzdését célzó tevékenységeikhez.
A pályázat benyújtásának határideje: 2020. szeptember 21. További információk itt érhetők el: https://www.b-solutionsproject.com/call-for-proposals
//2020.08.14.

A Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány – a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával – idén is meghirdeti a Pálfi István Ösztöndíj Programot a magyarországi, valamint határon túli államokban működő felsőoktatási intézményekben 4. és 5., illetve MSc évfolyamon tanuló hallgatók, továbbá doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktori abszolutóriummal rendelkezők, illetve doktorjelöltek számára.
A pályázatok benyújtási határideje 2020. szeptember 30. Részletek itt olvashatóak.

//2020.07.13.

Megjelent a Bizottság nyilvános konzultációja a közlekedés jövőjéről. A konzultáció itt érhető el és 2020. szeptember 23.-ig tölthető ki.

//2020.06.16.

Az Association of European Border Regions (AEBR), a Mission Opérationnelle Transfrontalière (MOT) és a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) 2020. június 16-án megalapította az Európai Határ Menti Polgárok Szövetségét, amelynek célja, hogy előmozdítsa a határokon átnyúló együttműködést az összes európai határ mentén.

//2020.02.11.

Stratégiai együttműködési megállapodást írtunk alá az Ukrán Tudományos Akadémia Közgazdasági és Jogi Intézetével és az Ungvári Nemzeti Egyetem Jogi Karával az ukrán határ menti együttműködések támogatásáról. Az eseményhez tudományos ülés és egy közigazgatási képzés is kapcsolódott.

Hírarchívum